KESÄKAMPANJA

KLIKKA TÄSTÄ

Ilmainen toimitus yli 100€

60 päivän palautusoikeus

Ennen klo 13 tehdyt tilaukset lähetetään samana päivänä

Sähköpotkulautojen liikennevakuutus

Kesäkuuta 2024 alkaen on tietyntyyppisille sähköpotkulautoille sekä muille kevyille sähköajoneuvoille asetettu vaatimus liikennevakuutuksesta. Tämä uusi sääntö tarkoittaa, että kyseiset sähköajoneuvot on vakuutettava julkisilla teillä käytettäväksi. Yleisesti ottaen tämä laki koskee sähköajoneuvoja, jotka painavat yli 25 kg tai joiden enimmäisnopeus on yli 25 km/h. Kuitenkin on olemassa joitakin poikkeuksia, joihin monet Rullin tuotteista kuuluvat. Lue lisää vaatimuksista alla.


Ei tarvitse vakuuttaa:

 

  • Tuote, jonka paino on enintään 25 kg ja rakenteellinen, eli maahantuojan tai valmistajan asettama nopeus enintään 25 km/h. Näihin kuuluvat kaikki meidän sähköpotkulaudat, jotka on tarkoitettu yleisille teille.
  • Sähköpyörä, jonka avustettu nopeus on korkeintaan 25 km/h ja moottorin teho enintään 250 W. Sähköpyörä ei myöskään saa liikkua yli 6 km/h ilman polkemista (kävelyapu/walkmode). Pyörän painolla ei ole merkitystä. Kaikki meidän sähköpyörät kuuluvat tähän kohtaan.
  • Sähköajoneuvot, jotka on tarkoitettu käytettäväksi henkilöillä, joilla on toimintarajoitteita, esimerkiksi sähköpyörätuolit ja sähköskootterit Blimolta. Voit hankkia vapaaehtoisen tapaturma- ja vastuuvakuutuksen.

 

Täytyy vakuuttaa:

 

  • Sähköajoneuvot, joiden paino on yli 25 kg tai rakenteellinen nopeus* yli 25 km/h. Tämä koskee myös sähköajoneuvoja, joiden rakenteellinen nopeus on yli 25 km/h mutta jotka on myöhemmin säädetty korkeintaan 25 km/h. Tähän kohtaan kuuluvat useat sähköpotkulaudat, jotka on tarkoitettu käytettäväksi aidatuilla alueilla (ei saa ajaa yleisillä teillä).
  • Kaikki vuokrattavat sähköpotkulaudat, riippumatta painosta ja nopeudesta. Rullilla ei ole vuokrattavia ajoneuvoja.
  • Sähköajoneuvot, joiden rakenteellinen nopeus* on alle 25 km/h, mutta jotka on viritetty kulkemaan yli 25 km/h.


Rakenteellinen nopeus

 

Rakenteellinen nopeus on sähköajoneuvon suurin nopeus, jonka sähköajoneuvon valmistaja tai maahantuoja on asettanut.

 

Vastuu

 

On kuljettajan vastuulla hankkia liikennevakuutus. Tämä tehdään valitusta vakuutusyhtiöstä. On tärkeää, että näiden ajoneuvojen kuljettajilla on aina mukanaan voimassa oleva vakuutustodistus ajon aikana.

 

Huomioi, että sarjanumeron ja moottorinumeron sijainti voi vaihdella ajoneuvon mallin mukaan. Nämä tunnistenumerot koostuvat joko pelkistä numeroista tai kirjaimien ja numeroiden yhdistelmästä, mikä on tärkeää rekisteröintiä ja vakuutustarkoituksia varten.

 

Jos et ole varma, vaatiiko sähköpotkulautasi vakuutuksen, voit ottaa yhteyttä meihin tai vakuutusyhtiöösi. Jos et löydä sarjanumeroa ja/tai moottorin numeroa, ota yhteyttä taitavaan asiakaspalveluumme, niin he auttavat sinua.

Tietoa Rull.fi:stä

Rull.fi on ollut mukana aina sähköpotkulautojen syntyhetkestä lähtien! Myimme vuonna 2005 ensimmäiset sähköpotkulautamme, jotka tuolloin olivat yksinkertaisia, kymmenvuotiaille lapsille tarkoitettuja malleja. Tänään meillä on Pohjoismaiden laajin, hinnoiltaan hyvin kilpailukykyisten sähköpotkulautojen, sähköskoottereiden, huippumakeiden lasten sähköautojen, tasapainoskoottereiden ja muiden kevyiden sähköajoneuvojen valikoima.

Lue lisää

Osta ja maksa turvallisesti meillä

Banner Picture