SPRING DEALS

KLIKKA TÄSTÄ

60 päivän palautusoikeus

Ilmainen toimitus yli 100€

Ennen klo 13 tehdyt tilaukset lähetetään samana päivänä

Näin ajat sähköpotkulautaa turvallisesti

Sähköpotkulaudat ovat nopeasti tulleet suosituiksi kulkuneuvoiksi monissa kaupungeissa ympäri maailmaa, ei vähiten niiden mukavuuden ja ympäristöystävällisen profiilin vuoksi. Kuitenkin niiden käytön lisääntyminen on myös johtanut tiettyyn onnettomuuksien lisääntymiseen. Turvallisuusohjeiden tunteminen ja noudattaminen on ratkaisevan tärkeää oman ja muiden turvallisuuden varmistamiseksi. Pohjoismaiden suurimpana sähkökäyttöisten ajoneuvojen jälleenmyyjänä pidämme tärkeänä, että kerromme selkeästi, miten onnettomuusriskiä voidaan minimoida. Tässä siis muutamia tärkeitä vinkkejä sähköpotkulautasi turvalliseen käyttöön:

 

1. Käytä kypärää ja suojavarusteita 

 

Riippumatta iästä on tärkeää aina käyttää kypärää ajaessasi sähköpotkulaudalla. Kypärän tulee istua kunnolla ja olla hyväksytty voimassa olevien turvallisuusstandardien mukaisesti. Lisäsuojaksi harkitse kyynärpää- ja polvisuojien käyttöä, erityisesti jos olet aloittelija tai liikut vilkkaassa liikenteessä. Muista myös, että alle 15-vuotiaille kuljettajille on kypäräpakko, kuten tavallisella pyörälläkin.

 

2. Tarkista sähköpotkulauta ennen käyttöä 

 

Ennen matkasi aloittamista tee nopea tarkistus sähköpotkulaudasta. Varmista, että jarrut toimivat tehokkaasti, että renkaat ovat kunnolla pumppaantuneet eikä niissä ole näkyviä vaurioita, ja että kaikki valot ja heijastimet ovat toimintakuntoisia. Säännöllinen huolto ja tarkastukset voivat estää onnettomuuksia, joita tekniset viat voivat aiheuttaa.

 

3. Pysy sallituilla teillä ja alueilla 

 

Noudata paikallisia liikennesääntöjä ja -lakeja, jotka koskevat sähköpotkulautoja. Käytä pyöräteitä, jos sellaisia on saatavilla. Vältä ajamista jalkakäytävillä, ellei se ole nimenomaisesti sallittua, koska se voi olla vaarallista sekä sinulle että jalankulkijoille. Huomioi ja kunnioita nopeusrajoituksia.

 

4. Ole tarkkaavainen ja näytä huomaavaisuutta 

 

Pidä aina korkea tarkkaavaisuus tiellä ja muihin liikenteen osallistujiin. Älä käytä matkapuhelinta tai muita häiritseviä laitteita ajaessasi. Ilmoita aikeesi selkeästi muille liikenteen osallistujille, erityisesti kääntyessäsi ja pysähtyessäsi.

 

5. Jalkakäytävien reunat 

 

Ole erityisen varovainen ajaessasi jalkakäytävien yli tai niiltä alas. Monilla sähköpotkulaudoilla on suhteellisen pienet pyörät, eivätkä ne ole yhtä vakaita jalkakäytävän reunoilla kuin esimerkiksi polkupyörä.

 

6. Käytä valoja ja heijastimia pimeässä 

 

Lisää näkyvyyttäsi käyttämällä etu- ja takavaloja sekä heijastinliivejä tai -vaatteita, erityisesti ajaessasi hämärässä tai pimeässä. Tämä auttaa sekä sinua näkemään paremmin että muita näkemään sinut.

 

7. Aja sään mukaan 

 

Sopeuta ajamisesi sääolosuhteisiin. Märillä tai jäisillä teillä vähennä nopeutta ja ole erityisen varovainen kaarteissa ja jarrutettaessa. Vältä sähköpotkulaudan käyttöä äärimmäisissä sääolosuhteissa, kuten voimakkaassa sateessa tai lumisateessa.

 

8. Harjoittelu tekee mestarin 

 

Tilastojen mukaan kolmasosa sähköpotkulautaonnettomuuksista tapahtuu ensimmäisellä matkalla! Jos olet uusi sähköpotkulautojen käytössä, varmista, että harjoittelet kunnolla ennen kuin lähdet pidemmille matkoille tai ajat nopeammin. Harjoittele rauhallisilla kaduilla, kunnes tunnet olevasi tarpeeksi varma käsittelemään vilkkaampia ympäristöjä.

 

9. Väistä mieluummin kuin jarruta 

 

Äskettäin julkaistussa tutkimusraportissa todettiin, että akuutissa tilanteessa henkilövahinkojen riski oli pienempi, jos väisti estettä tai esinettä tiellä, kuin jos hätäjarrutti sähköpotkulaudalla. Harjoittele siis mielellään väistämistä akuutissa tilanteessa, jotta toiminta on selkäytimessä, jos tilanne tulee eteen!

 

Lopuksi

 

Sähköpotkulaudan käyttäminen voi olla hauska ja tehokas tapa liikkua, mutta se vaatii vastuuta ja tietoisuutta riskeistä. Noudattamalla näitä turvallisuusvinkkejä voit auttaa vähentämään onnettomuuksien riskiä ja luomaan turvallisemman ympäristön kaikille liikenteessä. 

Tietoa Rull.fi:stä

Rull.fi on ollut mukana aina sähköpotkulautojen syntyhetkestä lähtien! Myimme vuonna 2005 ensimmäiset sähköpotkulautamme, jotka tuolloin olivat yksinkertaisia, kymmenvuotiaille lapsille tarkoitettuja malleja. Tänään meillä on Pohjoismaiden laajin, hinnoiltaan hyvin kilpailukykyisten sähköpotkulautojen, sähköskoottereiden, huippumakeiden lasten sähköautojen, tasapainoskoottereiden ja muiden kevyiden sähköajoneuvojen valikoima.

Lue lisää

Osta ja maksa turvallisesti meillä

Banner Picture